Golvslipning

Golvslipning

Professionell hjälp för golvslipning i Stockholm

Klassiska trägolv är något av det vackraste man kan dekorera ett hem med. De ger en levande, varm och ombonad känsla samtidigt som de är mjuka och behagliga att gå på. Rätt lagt och med korrekt underhåll har de alla dessutom lång livslängd vilket gör dem till en mycket prisvärd investering.

Om de blivit slitna, repiga eller matta tillföljd av årligt slitage så kontakta oss och boka tid för en golvslipning. Vi slipar alla sorters golv i både hem och större fastigheter oavsett golvtyp, träslag eller hur slitna de är.

Välkommen att kontakta oss för prisförslag och referenser, rådgivning eller om du söker en riktigt duktig golvläggare med omnejd.

Vi slipar alla sorters golv

För att slipa ett golv med riktigt bra resultat krävs både erfarenhet och kunskap. Med ett bristfälligt handlag eller mindre lämpligt maskinval riskerar man att slita onödigt mycket på ytan eller skada golvet ytterligare. Något som i värsta fall resulterar i höga renoveringskostnader eller nyinköp.

Chansa inte. Kontakta oss istället så kan du känna dig trygg med att arbetet blir perfekt och återspeglar alla dina förväntningar. Parkett eller massiva trägolv – Vi erbjuder golvslipning av alla sorters golv. Med hänsyn till mönster, träslag och nötning väljer vi omsorgsfullt de bästa metoderna för både fulländade och hållbara resultat. Givetvis följer vi branschens riktlinjer för ett fackmannamässigt utförande och lämnar garanti på allt som utförts.

Golvslipning med behandling

Naturens egen råvara sedan urminnes tider har trä använts som byggnadsmaterial i våra hem. Trä är unikt genom att det är en helt förnyelsebar råvara. Parkett smälter in i alla typer av inredningar. Välj det du tycker bäst om, ett klassiskt mönstrat trägolv, ett stramt modernt eller kanske ett traditionellt plankmönster. Vad du än väljer, så får du ett golv som är skönt att gå på, som känns varmt och som för in ett stycke natur i ditt hem.

I princip kan alla trägolv renoveras flera gånger så länge som det finns ett tillräckligt tjockt slitskikt. Hela golvet slipas till rent trä för att därefter ytbehandlas. För ett bra resultat krävs att golvets underlag är stabilt och att slitskiktets stavar sitter fast i underlaget, något som vi kan hjälpa er med om så inte skulle vara fallet.

Olika maskiner för olika golv

Hur man slipar ett golv varierar beroende på flera olika orsaker. Vilken typ av golv är det och hur slitet är det? Är det bara lacken som har slitits ned och tappar lystern så behöver man inte slipa golvet så djupt. Då räcker det om man får bort den gamla lacken och frilägger en ny träyta. Vilken slipmaskin man använder beror på golvets tjocklek och allmänna skick. Är golvet rejält slitet och av ett hårt träslag så använder vi en slipmaskin med starkare motor.
Många undrar om man kan slipa alla typer av trä- och parkettgolv. Ja, det går bra, förutsatt att golvet har minst 4 mm kvar av det yttre golvskiktet. Trägolv bör man alltid slipa med jämna mellanrum, de riktigt massiva trägolven tål att slipas många gånger och kan hålla i decennier. Ett parkettgolv går också bra att slipa, men inte lika många gånger som ett massivt trägolv.

Din golvläggare i Stockholm

Tveka inte att kontakta oss när du ska lägga nytt trägolv. Vi erbjuder en lång rad trägolv i olika material och lägger även andra golv till konkurrenskraftiga priser. Självklart hjälper vi dig med att få ROT-avdrag och dessutom erbjuder vi fem års garanti på alla våra arbeten.

Spela videoklipp

Exempel på behandlingar

Efter avslutad golvslipning behöver golven ytbehandlas för en tåligare slityta och den finish man önskar. Valmöjligheterna vad gäller färger och nyanser är enorma, men vi hjälper dig gärna plocka ut den som passar bäst. Både med hänsyn till estetisk och funktion.

För en glansig, elegant och tålig yta. Ett klassiskt val till parketter.

Ger mjukare golv och framhäver träets naturliga färg och drag. Ett alternativ som blivit allt vanligare och frekvent efterfrågat de senaste åren.

En slags kompromiss mellan lack och olja där man får en produkt med det bästa från bägge världar.

Ger en laserande effekt för dig som vill ha en annan kulör på golvet. Vitt pigment ljusar exempelvis upp träets toner.

Om du vill ha en mer rustik, levande karaktär i rummet.

I vårt Showroom på Norrbackagatan 44, har vi mer än 30 olika nyanser på trägolv. Oavsett om du är ute efter en glansig hård yta eller en matt och mjuk look så kan vi hjälpa dig! Efter att du valt en nyans för er bostad så gör vi upp till 3 prov på en slipad yta med de behandlingar ni valt. Detta för att ni ska kunna bestämma er om ni vill ha en ljusare/mörkare/mattare/glansigare resultat på golvet.