Golvslipning med behandling

Naturens egen råvara sedan urminnes tider har trä använts som byggnadsmaterial i våra hem. Trä är unikt genom att det är en helt förnyelsebar råvara. Parkett smälter in i alla typer av inredningar. Välj det du tycker bäst om, ett klassiskt mönstrat trägolv, ett stramt modernt eller kanske ett traditionellt plankmönster. Vad du än väljer, så får du ett golv som är skönt att gå på, som känns varmt och som för in ett stycke natur i ditt hem.

I princip kan alla trägolv renoveras flera gånger så länge som det finns ett tillräckligt tjockt slitskikt. Hela golvet slipas till rent trä för att därefter ytbehandlas. För ett bra resultat krävs att golvets underlag är stabilt och att slitskiktets stavar sitter fast i underlaget, något som vi kan hjälpa er med om så inte skulle vara fallet.


OLIKA MASKINER FÖR OLIKA GOLV
Hur man slipar ett golv varierar beroende på flera olika orsaker. Vilken typ av golv är det och hur slitet är det? Är det bara lacken som har slitits ned och tappar lystern så behöver man inte slipa golvet så djupt. Då räcker det om man får bort den gamla lacken och frilägger en ny träyta. Vilken slipmaskin man använder beror på golvets tjocklek och allmänna skick. Är golvet rejält slitet och av ett hårt träslag så använder vi en slipmaskin med starkare motor.
Många undrar om man kan slipa alla typer av trä- och parkettgolv. Ja, det går bra, förutsatt att golvet har minst 4 mm kvar av det yttre golvskiktet. Trägolv bör man alltid slipa med jämna mellanrum, de riktigt massiva trägolven tål att slipas många gånger och kan hålla i decennier. Ett parkettgolv går också bra att slipa, men inte lika många gånger som ett massivt trägolv.
 
Din golvläggare i Stockholm.
Tveka inte att kontakta oss när du ska lägga nytt trägolv. Vi erbjuder en lång rad trägolv i olika material och lägger även andra golv till konkurrenskraftiga priser. Självklart hjälper vi dig med att få ROT-avdrag och dessutom erbjuder vi fem års garanti på alla våra arbeten.

Exempel på behandlingar

 Hårdvaxolja - Lack - pigment - naturell - obehandlad finish

I vårt Showroom på Norrbackagatan 44, har vi mer än 30 olika nyanser på trägolv. Oavsett om du är ute efter en glansig hård yta eller en matt och mjuk look så kan vi hjälpa dig! Efter att du valt en nyans för er bostad så gör vi upp till 3 prov på en slipad yta med de behandlingar ni valt. Detta för att ni ska kunna bestämma er om ni vill ha en ljusare/mörkare/mattare/glansigare resultat på golvet. 
Vi finns på Norrbackagatan 44, St Eriksplan. Här kan vi visa er olika behandlingar med eller utan pigment på trägolv. 

Ring oss
070-7706667
Mail
Info@skandigolv.se
Showroom
Stockholm Karlbergsvägen 75
Göteborg Eklandagatan 16

instagram: SKANDINAVISKA_TRAGOLV

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.